Петков: Няма да преговаряме за правителство с „Възраждане“

0

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ заяви, че няма да преговарят за правителство с „Възраждане“. Той написа публикация в официалния си Facebook профил. 

„Няма да преговаряме за правителство с „Възраждане“! Омръзна ми от медийни внушения, чрез преразказ, с които се заблуждават хората. В 50-ото Народно събрание има две потенциални мнозинства: 1: ГЕРБ и ДПС. 2: „Възраждане“, БСП, „Величие“, ИТН. Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това“, допълни той. 

„Вчера ясно казах, че в този парламент всички партии, които говорят, че са антикорупционни на думи, нека първо го покажат на дела като подкрепят закона за съдебната власт, закона за личния фалит и закона за защита на корупционни сигнали, които ще вкараме. Така няма да сме изгубили историческо време и ще сме продължили реформите в България, дори когато в този парламент правителство не е възмножно“, написа още Петков. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече