СЛЕД КАТО ОСКВЕРНИХА ГРОБОВЕ: Пращат децата в социален дом!

0

Ще бъде увеличена охраната на новозагорските гробища след нанасянето на щети на над 76 надгробни плочи от малолетни деца в края на юни. Това решение е взето на извънредно заседание на Общински съвет – Нова Загора днес, съобщи кметът на общината Галя Захариева. Сключен е бил анекс с охранителната фирма за увеличение на живата охрана през деня и един автопатрул. 

Припомняме, че вандалският акт бе извършен на 28 юни от малолетни момчета на възраст между 9 и 11 години.

На извънредното заседание на Общинския съвет на Нова Загора днес са били изслушани началникът на Районното полицейско управление (РПУ) – Нова Загора Стефан Динков, началникът на „Закрила на детето“ Ваня Трифонова и прокурор. От всички 76 плочи 38 са със сериозни щети. Направен е бил опис и до дни от администрацията ще се свържат с наследниците, които не живеят в общината.

Децата, извършители на престъплението, са настанени в социален дом в Сливен, информира БТА. От прокуратурата са препоръчали всеки ощетен да заведе граждански иск срещу родителите.

Призовавам всеки да го направи. Ясно трябва да покажем, че като общност няма да търпим подобно безотговорно поведение, категорична е Галя Захариева. Обсъжда се поставянето на бодлив кльон на оградата, както и разширяване на видеонаблюдението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече