75% по-малко полети със самолет до Германия за Евро’24 отчете УЕФА

0

Стратегията на УЕФА за намаляване на пътуванията със самолет по време на Европейското първенство по футбол в Германия изглежда се отплаща със значително намаляване на полетите в сравнение с Евро 2016, съобщиха от Европейската централа.

В рекламирания като най-устойчив от екологична гледна точка шампионат досега, отборите бяха инструктирани да се придвижват с влак или автобус, ако пътуването им е по-малко от три часа, въпреки че правилото може да бъде по-малко строго по време на фазата на елиминациите.

„Груповата фаза показва 75 процента намаление на броя на полетите, предприети от участващите отбори, в сравнение с изданието през 2016-а, като повече отбори използваха автобуси и влакове“, се казва в изявление на УЕФА.

Централата беше доста критикувана за домакинството на турнира през 2020-а, проведен на фона на пандемията от КОВИД-19 в 11 държави.

Въздушният транспорт произвежда парникови газове от изгарянето на гориво, които допринасят за глобалното затопляне.

ФИФА също получи критики за решението да даде домакинството на Световното първенство през 2026 година на Канада, САЩ и Мексико на фона на опасения относно неизбежния въглероден отпечатък от обширните въздушни пътувания.

Притежателите на билети за мачовете в Германия също получиха безплатни карти за обществения транспорт.

„Повече от 500 000 потребители на Fan Pass са активирали билетите си за обществен транспорт, за да обикалят градовете домакини и околностите им“, казаха от УЕФА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече