Чистачки лъскат апартамента за 500 лева

0

Бизнесмени глезят съпругите си с ползването на услугите на чистачки, показва проверка на вестник „Телеграф“. За основно почистване на апартамент с 4 стаи някои броят по стотачка, а това отнема най-много 3-4 часа на жената, която чисти. Разбира се, че чистенето не е всеки ден, а 1-2 пъти в седмицата. Така разходът за чистачка излиза около 400-500 лева на месец. 

Пране 

В интернет изобилства от обяви на хора, които търсят домашни помощници, които да поддържат хигиената у дома. Заплащането, което предлагат, е средно 80 лева на ден. „Работата е свързана с изцяло почистване на жилището, пране, гладене и всичко, свързано с домакинската работа в жилището. Търсим сериозна и трудолюбива жена, която да има високи изисквания за чистотата на един дом и отговорно отношение към работата“, пише в обявата. Агенции пък предлагат месечен абонамент за жена, която да идва почисти, да изтупа килимите и излъска къщата до блясък, за 5 часа веднъж в седмицата. Основното почистване на дома излиза 50 лева на посещение.

Болни 

Хората търсят и услугите на болногледачи, за да обслужват хора, които са в тежко състояние и не могат да се грижат за себе си. Там цената на час може да удари и 20 лева, ако са необходими непрестанни грижи за болния.

„Ние с брат ми намерихме жена, която идва за по 2-3 часа, даваме й по 15 лева на ден. Не можем да плащаме повече. В другото време се редуваме с брат ми, защото майка ни е инвалид“, твърди Елвис К. от Благоевград. Агенциите в големите градове на страната предлагат болногледачи почасово. Осем часа грижа за възрастен болен човек излиза над 130 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече