ЦСКА София плати глоба от половин милион евро, наложена от УЕФА

0

Ръководството на футболния ЦСКА София съобщи, че глобата от 450 000 евро, която бе наложена от УЕФА вече е платена, предаде БНР. Европейската централа санкционира „армейците“ и ги предупреди с изваждане от турнирите заради просрочени задължения. Комисията за финансов контрол на клубовете на УЕФА обяви списък с 13 клуба, които не са изпълнили изискванията, като сред тях ЦСКА София е с втората най-голяма глоба след португалския гранд Порто, санкциониран с 1,5 милиона евро.

„Във връзка с новината за наложената ни от УЕФА финансова глоба, бихме искали да успокоим, че клубът е информиран за казуса, като официално потвърждение за наказанието имаме от 19.04.24 година, а цялата сума от 450 000 евро и всички допълнителни разходи бяха платени на футболната централа на 16.05.24 година. С това получихме уверение, че лицензът за участие в европейските клубни турнири за следващия сезон (24/25) не е застрашен и остава неговото официализиране.

Въпреки че към момента нямаме просрочени плащания, ЦСКА ще остане под мониторинг за период от 3 години – 2025/2026, 2026/2027, 2027/2028. Приемаме мониторинга като допълнителна отговорност да спазваме стриктно финансовия феърплей на УЕФА и да следим и изпълняваме наложените правила от Органа за финансов контрол на клубовете (CFCB) към УЕФА“, написаха от ЦСКА София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече