Ремонт на „Тракия“, променят движението за 1 месец

0

Движението по част от магистрала „Тракия” се променя за месец  заради ремонт на селскостопански подлез. 

От АПИ съобщават, че от 10:00 часа на 8 май до 7 юни се променя организацията на движение в посока София между 20-ия и 21-ия километър на магистралата. Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в участъка ще е до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, предупреждават от АПИ.

По време на ремонтните дейности и за повишаване на безопасността на движение в часовете с интензивен трафик през почивните дни преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т временно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. В петък от 12:00 ч. до 20:00 ч. и в събота от 08:00 ч. до 14:00 ч. камионите, пътуващи в посока София, ще се отбиват при пътен възел „Вакарел“ – при 23-тия километър на АМ „Тракия“, и ще се връщат на магистралата по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив при 5-ия километър. В неделя ограничението ще е от 08:00 ч. до 14:00 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка и по указание на „Пътна полиция“, може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 ч. в петък до 14:00 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 ч. до 20:00 ч. в неделя.

Основният ремонт на съоръжението в посока Бургас завърши на 26 април и движението беше възстановено, с което се улесни пътуването за почивните дни за Великден и Гергьовден, припомнят от АПИ. Мостовото съоръжение е с дължина 28,5 м и е в експлоатация от 1978 г. Ремонтът на подлеза при 20-ия километър на „Тракия“ се извършва от „Автомагистрали“, а стойността на договора е 792 00 лв. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтните дейности са необходими и наложителни, подчертават от там. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застраша

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече