Депутатът със самолетите вече не е част от „Промяната“

0

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев, който стана известен с осемте самолета, които притежават той и жена му, вече не е част от „Промяната“.

„Уведомяваме ви, че депутатът от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни“, съобщиха от формацията до медиите. Не става ясно обаче дали Георгиев е отстранен или сам е напуснал.

„С решение на Изпълнителен съвет на „Продължаваме Промяната“, партията в Силистра се представлява от Богомил Петков“, допълват от „Промяната“.

На последните избори през април 2023 г. Георгиев влезе в парламента от Силистра. Бил е народен представител и в предишните 47-о и 48-о НС.

По професия е летец. Работил е в селскостопанската авиация, има учебен център за професионални пилоти и любители.  В декларацията си пред КПКОНПИ Георгиев обяви осем самолета, шест от тях фирмени. Личните му самолети са модели „Чесна 152“ и „Чесна 310“. Останалите 6 самолета са декларирани на фирма на името на жена му – „ЕТ Ребус – Стоянка Георгиева“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече