Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

0

В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас. В Брюксел се вижда, че България за който може да брои толкова много, прави шести поредни избори за малко повече от 3 години и това поражда сериозна тревога. Това коментира евродепутатът Радан Кънев по БНТ.

„Ние живеем в очевидна глобална криза на сигурността. На територията на Европа се води първата завоевателна война от Втората световна война насам, на целия средиземноморски басейн, на целия Близък изток горят къде по-силно, къде по-слабо, напрежение има и в Южнокитайско море и при подобна несигурност, една държава, която изглежда неуправляема буди тревога“, посочи Кънев.

По думите му, компроматните истории у нас няма кой да ги следи в Брюксел, което може би е за добро:

„Винаги съм гледал присъствието в Европейския парламент като вътрешна, а не външна политика, защото ние сме законодатели там. Ние правим законите, по които живеем тук, не се занимаваме с дипломация.“

Европейският парламент и Европейската комисия ще работят 5 години и въпросът е дали ще има правителство в България с реално доверие и със сериозно парламентарно мнозинство, добави той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече