Общо 23 партии и 11 коалиции се регистрираха в ЦИК

0

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия (ЦИК) заявление за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от Република България и/или за народни представители. Това съобщиха за БТА от ЦИК. 

Срокът за подаване на документи изтече днес в 17:00 ч., а техният прием започна миналия понеделник, 15 април.

От утре, 25 април, ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на Европейския парламент от Република България. Крайният срок за приемане на документи е 29 април. 

Документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент от Република България ЦИК започва да приема също от утре, като крайният срок за приемане на документи е 7 май. 

Утре ЦИК започва да приема документи за допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни. Крайният срок за приемане на документи е 8 май.

Приемане на документите ще се извършва в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, като с оглед предстоящите празнични и почивни дни Централната избирателна комисия ще приема документи на 1, 2, 4 и 6 май от 9:30 ч. до 17:00 ч. На 3 и 5 май ЦИК няма да приема документи. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече