Главчев пое поста на външен министър, Иван Кондов е назначен за заместник, Светлан Стоев – за секретар

0

Служебният премиер Димитър Главчев прие поста министър на външните работи от Стефан Димитров, съобщава пресцентърът на Министерския съвет.

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав на ведомството.

„Разчитам на Вашия професионализъм в ежедневната работа“, посочи министър-председателят и открои провеждането на честни избори като водещ приоритет на служебния кабинет.

Външното ни министерство за първи път ще провежда избори две в едно – за национален и за европейски парламент, което е допълнителна предпоставка за сериозна мобилизация.

В рамките на срещата премиерът Главчев оповести и номинацията на Иван Кондов за заместник-министър на външните работи. Предстои скоро да бъде издадена и заповедта за назначението му, подчертават то правителствената пресслужба. От там разпространиха снимка, от която се вижда как премиерът Димитър Главчев поема поста от Стефан Димитров. За постоянен секретар на външното министерство ще бъде назначен Светлан Стоев.

В днешния брой на „Държавен вестник“ е обнародван указът за рокадата. По-рано през деня стана ясно, че външнополитическият съветник на Главчев Меглена Плугчиева е подала оставка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече