ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ: ИТН взеха и върнаха папката с третия мандат!

0

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Папката прие Ивайло Вълчев, който я върна веднага. 

„Връчвам този мандат с две ясно опции. Записано е, че ако желаете да го оползотворите, ще трябва до седмица да се върнете с състав на кабинет. Втората опция е да го върнете още сега“, каза при връчването на папката Румен Радев.

„Благодарим за доверието. Разбираме в каква ситуация ви поставиха с тези абсолютно ненужни промени в Конституцията, в които гласувахме „против“. Радвам се, че тази 9-месечна агония приключва. За нас трябва да се отиде на избори и там да решава суверенът“, заяви Вълчев от своя страна. 

Той върна веднага папката на Радев празна с неизпълнен мандат. Според него това било най-правилното за България.

„Пожелавам ви сила и мъдрост. Оттук нататък нека да решават хората“, заключи Вълчев.

„Споделям, че един от най-големите пороци на отминалото правителство бяха изречените думи преди и след сформирането на сглобката. Надявам се, че това ще послужи за урок, че това за говоренето преди избори и след са две различни неща“, заяви Радев.

Президентът подчерта, че започна среща с всички потенциални министър-председатели, като посочи, че дори би се срещал с тях и в почивните дни.

„Ще направя всички възможно процесът по сформиране на кабинет да бъде ускорен“, категоричен бе Радев.

След като и третият мандат не бе изпълнен това означава, че отиваме на предсрочни парламентарни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече