И пак: Мъж ли е първата дама на Франция?

0

Мине не мине време и френските (и не само) медии биват обладани от натрапчивата идея, че първата дама на Франция всъщност е … мъж. Тази седмица не прави изключение.

Крайнодясната коментаторка Кандис Оуенс твърди, че първата дама на Франция, Брижит Макрон, е трансджендър – и за Оуенс това е „ужасяващо“ и „скандално“.

За протокола президентът Еманюел

Макрон нарече този дългогодишен слух „фалшива информация“.

Миналата година френски съд глоби две жени, които разпространяваха същата информация.

В понеделнишкия епизод на своя подкаст Оуенс излъчи история, озаглавена „Мъж ли е първата дама на Франция?“. Тя се позова на статия, публикувана през 2021 г. от дясното френско списание Faits et Documents, в която се твърди, че Брижит Макрон и нейният брат Жан-Мишел Троньо са едно и също лице. Жан-Мишел „живя като мъж в продължение на 30 години, роди пет деца и

след това се промени на 30-годишна възраст, за да стане Брижит“, каза Оуенс.

„Спусъкът“ за (псевдо)разследването във Faits et Documents, озаглавено „Мистерията на Бриджит Макрон“, е „специфичната физика“ на мадам Макрон. Според Наташа Рей, която сътрудничи на списанието, експерти, включително козметични хирурзи, „са абослютно съгласни с мнението, че тя е транссексуална.“

Споделяйки видеоклип на своя подкаст в X, бивш Twitter, Оуенс написа: „Спрете всичко и гледайте това! Не е шега или преувеличение да се каже, че като изключим политическите убийства, това

вероятно е най-големият скандал, случвал се някога в политиката в човешката история.

В друга публикация тя добави: „След като разгледах това, бих заложила цялата си професионална репутация на факта, че Брижит Макрон всъщност е мъж. Всеки журналист или публикация, които се опитват да отхвърлят тази правдоподобност, веднага се идентифицират като доказателство. Никога през живота си не съм виждала подобно нещо. Последствията тук са ужасяващи.“

Оуенс твърди още, че семейство Макрон са притискани да запазят истинската самоличност на Брижит в тайна и

изнудването включва натиск върху президента да подкрепи определени политики.

Слухът се появи отново отчасти поради интервю, което Тифейн Озейн, дъщерята на Брижит от по-ранен брак, даде на Paris Match миналия месец. „Имам притеснения за нивото на обществото, когато чуя какво се разпространява в социалните мрежи за това, че майка ми е мъж“, каза Озейн.

Връзката на семейство Макрон често привлича вниманието заради разликата във възрастта на двойката. Те се запознават, когато Брижит е на 40 години и е учителка по драма, а Еманюел е на 15 и е неин ученик, отбелязва Newsweek. Петнадесет е възрастта за съгласие във Франция. Двамата започнаха връзката си на следващата година и се ожениха през 2007 г. Той беше на 29, а тя на 54 по време на брака им. Той става президент на Франция 10 години по-късно, което го прави най-младият човек, заемал този пост.

През 2021 г. две французойки, Амандин Рой и Наташа Рей, публикуваха видео в YouTube, в което твърдяха, че Брижит Макрон всъщност е нейният брат. Тя заведе дело за клевета и френски съд ги глоби миналата година.

Еманюел Макрон коментира слуховете в петък на честването на Международния ден на жената.

„Най-лошото е невярната информация и изфабрикуваните сценарии“,

каза той. „Хората в крайна сметка им вярват и ви безпокоят, дори в интимността ви.“ Той изглежда не е говорил по въпроса след подкаста на Оуенс.

Имаше подобни слухове за други видни жени, включително бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече