Бивш конституционен съдия се завърна тихомълком като правен директор на парламента

0

Бившият конституционен съдия Анастас Анастасов е назначен за ръководител на правната дирекция в парламента. Това е станало със заповед на председателя на Народното събрание Росен Желязков, считано от 1 март и без конкурс по заместване. Назначението не бе официално оповестено от пресцентъра на парламента, какъвто би трябвало да е реда – за него се разбра от публикация в „Капитал“.

Анастасов заема мястото на досегашния директор на дирекция „Законодателна дейност, парламентарен контрол и Право на Европейския съюз“ Пролет Михайлова, назначена наскоро за главен редактор на „Държавен вестник“.

9-годишния мандат на Анастас Анастасов в Конституционния съд изтече в средата на ноември 2021 г. След това е бил назначен за сътрудник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност от предишната председателка на тази комисия Десислава Атанасова, която пък бе избрана за конституционен съдия и положи клетва в края на януари т.г. Докато беше народен представител, в първия мандат на ГЕРБ Анастасов оглавяваше същата комисия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече