Шествие в столицата в подкрепа на украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната

0

След 17.00 часа пред сградата на президентската институция в столицата се събират граждани, за да заявят подкрепата си за украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Ще се проведе шествие под наслов „Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна“.

През тези две години Украйна показа на целия свят, че на злото може и трябва да се противопоставяш, защото любовта към родината и стремежът към независимост дават огромна сила дори и на малки държави и народи, казват организаторите на шествието по повод втората годишнина от началото на войната. Това са сдружение БОЕЦ и украинските организации „Мати Украйна“ и Интеграционно-образователният център „Украински Вулик (кошер)“.

Десетки граждани, български и украински, с развети български и украински знамена и плакати с призиви за спиране на войната са пред президенстовото.

Разположена е и своеобразна изложба с фотоси на разрушенията от войната, както и на деца, родени в бомбоубежища или прекарващи голяма част от дните си там.

Очаква се да има изказвания в подкрепа на Украйна, минута мълчание в памет на загиналите във войната, след което е предвидено да се проведе шествие от площад „Независимост“ до Народното събрание.

Според предварителните планове на организаторите, шествието ще завърши на Орлов мост.

На този етап все още движението около президентството не е блокирано.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече