Каракачанов: Докато войната в Украйна продължава, посолствата ще поддържат сглобката

0

Докато продължава войната в Украйна, тази политическа сглобка, която е геополитически удобна, ще бъде поддържана от посолствата. Това заяви пред БНР Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Ротацията ще се осъществи. В името на това да останат на власт тези хора ще се споразумеят“.

Красимир Каракачанов се върна на ръководната позиция във ВМРО след решение на IX извънреден конгрес на партията, проведен на 17.02.2024 г. 

58 местни структури бяха издигнали моята номинация, обясни пред БНР Красимир Каракачанов.

„Формулата за трима съпредседатели не успя да сработи“. 

Той обясни в предаването „12+3“ какви са причините ВМРО да не успее да влезе в парламента. 

„Лоша работа с местните структури и бавна реакция за актуалните събития, които се случват в България и по света. Самите структури се демотивират, когато виждат, че ръководството не  е активно.

Крайно време е около хората, които изповядват патриотични идеи и европейски консерватизъм, да се търси някакво обединение. Да се опитаме да привлечем и съберем не само партии, но и онези граждански сдружения, пък и отделни личности, които са отстоявали каузи, подобни на тези на ВМРО“.

За разцепление във ВМРО не може да се говори, заяви Каракачанов.

Той коментира критиките от страна на Ангел Джамбазки, който заяви по време на конгреса:

„Понякога взимаме прибързани политически решения. Обикновено във ВМРО имаме впечатлението, че знаем какво искат българите. Това не е точно така. В годините нерядко сме залитали в доста популистки политики. Трябва да търсим последователен дългосрочен път.

Убеждението на част от хората е: „Сега Красимир се връща, набарва един-двама олигарси и нещата продължават“. 

В предизборните речи всеки излага своите виждания, посочи Каркачанов. 

„Хората две към едно прецениха кое е по-правилно. Основата на моята пледоария беше, че няма нужда да чакаме някой да ни покани, а трябва сами да си свършим работата. Ако не се работи с местните структури, няма какво да се случи. Когато не си активен, хората те забравят. Предишното ръководство имаше възможност да свърши това през последните две години и три месеца. Не успя да го направи“.

Неговото виждане за евроизборите е, че ВМРО трябва да бъде обединителен център за български патриотични и проевропейски партии, организации, обществени структури и отделни граждани. 

„На предишните избори ВМРО успя да лансира сериозна квота от граждански личности. Андрей Слабаков е представител на гражданското общество. Нашата идея е да направим и сега обединение и да предложим алтернатива на политическата сглобка. Ние смятаме, че мястото на България е в ЕС. Но виждаме ЕС не както се управлява през последните 10-15 години от едни безлични чиновници, които налагат интересите на глобалния либерализъм, а не отстояват интересите на европейските национални държави“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече