СЛУЧАЯТ „ДЕБОРА“: Прокуратурата в Стара Загора: Няма грешки в обвинението – внася протест в Пловдивския съд

0

Районна прокуратура-Стара Загора ще изготви протест срещу връщането за доразсладване на делото „Дебора“ от Районен съд-Пловдив. Това става ясно от съобщение на Апелативна прокуратура – Пловдив.

26-годишният Георги Георгиев, нарязал зверски с макетно ножче 18-годишната Дебора Михайлова, е обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишно момиче.

Протестът ще бъде внесен за разглеждане в Окръжен съд-Пловдив в 3-дневен срок. След разглеждане на протеста прокуратурата ще допълни обвинителния акт, съобразно указанията на съда, и ще го внесе в Районен съд-Пловдив.

На 14 февруари съдът прекрати съдебното производство с аргумента, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма.

Съдът остави без уважение всички искания и възражения за допуснати други процесуални нарушения, включително и за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георгиев, взета на 30 юни 2023 г. и непроменена досега.

Не е уважено и искането за частично прекратяване на делото, засягащо обвинението за заканите с убийство. По делото „Дебора“ в съдебно заседание участва екипът от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече