Въпреки меморандума: Част от земеделците продължават с протестите

0

Фермерите излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет

Представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил Вътев, излизат на национален протест под прозорците на Министерския съвет днес. Техните искания включват увеличение на тавана на максималната допустима финансова помощ, която едно стопанство може да вземе, както и предоговаряне на Зелената сделка.

Председателят на кооперация от Свищовско Димитър Димитров е начело на група земеделци, които ще се включат в националния протест днес. „Ние не искаме оставката на министър Кирил Вътев. От кооперациите искаме само да има правила в земеделието. През последните 20 години в Министерството на земеделието няма никакви правила, а се работи „на пожар“, в последния момент“, коментира Димитров в ефира на „Здравей, България“. 

Николай Киров, член на УС на Асоциацията на зърнопроизводителите каза, че няма повод за недоволство от страна на другите браншове, тъй като исканията са залегнали в споразумението. Киров е на мнение, че има политически мотив зад протестите. Той посочи, че организацията застава зад земеделския министър и искат той да изпълни обещаното.

Протестът на земеделците пред Министерски съвет продължава. Полицейското присъствие е засилено.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече