Съпруга на руски войник към Путин: Какво ще ми върнат?

0

Съпругата на руски войник отправи емоционален призив за връщането му от Украйна днес в предизборния щаб на президента Владимир Путин.

„Владимир Владимирович Путин е издал указ, че съпругът ми трябва да бъде там (в Украйна). Интересува ме кога ще издаде указ, че съпругът ми трябва да си е у дома“, каза Мария Андреева. Тя се включи в спор с жена, която ѝ каза, че руските войници в Украйна защитават родината и тя трябва да се моли за тях.

„И какво следва? Министерството на отбраната е похарчило парите си, сега трябва да изстискаме всичко от нашите момчета, да изкараме и последния живот от тях? Така че да се върнат при нас само като пънове?“, заяви Андреева. „Какво ще ми върнат? Човек без крака, без ръце, болен човек? Не знаете ли какво се случва там?“, попита реторично тя.

Размяната на реплики се състоя по време на посещението в предизборния щаб на Путин на малка делегация от „Пътят към дома“ – организация на съпругите на войниците, която води кампания за завръщането им от фронта. При посещението се видяха гневът и отчаянието сред семействата на някои войници, тъй като войната продължава, а краят ѝ не се вижда след вече близо две години.

През септември 2022 г. Путин мобилизира 300 000 резервисти в ход, който според него не е необходимо да се повтаря, тъй като стотици хиляди други са се записали доброволно като войници на договор. 

Миналия месец той заяви, че Русия е в силна позиция по цялата фронтова линия и ще продължи напред, за да постигне целите на своята „специална военна операция“. Путин често се появява със семействата на войниците, включително с роднини на загинали в сражения, които е похвалил за тяхната саможертва и героизъм.

Андреева заяви, че не забелязва реакция от страна на властите по отношение на притесненията на съпругите на войниците и че е време да засилят кампанията си. Тя разказа пред репортери, че малката ѝ дъщеря страда от забавено развитие на речта заради отсъствието на баща ѝ.

„Всички проблеми на семейството ми могат да бъдат решени само с едно нещо – демобилизирането на съпруга ми. Защото тя е съвсем различно дете, когато баща ѝ се прибере у дома.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече