Фалшива новина в социалните мрежи „уби” кардиолога доц. Красимира Христова

0

Името на лекаря беше замесено в недостоверна реклама на лекарства

Фалшива новина „уби” кардиолога и председател на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика доц. Красимира Христова. Лекарят разбира за съобщението, публикувано в социални мрежи, след като нейни приятели започват да ѝ се обаждат, за да проверят как е. Името на медика беше замесено и в недостоверна реклама на лекарства.

„Разбрах, че съм починала от сърдечен удар миналия четвъртък. Тогава започнаха да ми се обаждат приятели, близки и пациенти с въпроса: „Как съм?“. След това се оказа, че е излязла фалшива новина в социалните мрежи, че съм починала”, разказа доцент Христова в студиото на „Здравей, България”.

По думите ѝ синът ѝ съобщил, че във Facebook страница на фалшив сайт е публикуван неин некролог. „Оказа се, че на съвсем легитимен сайт е направено фалшиво копие. Те нямат представа, че тяхната страница се използва по този начин. Затова подадохме сигнал до съответните органи”, посочва лекарят.

„В първия момент ми беше много неприятно от новината. След това ми стана смешно. Когато човек се зачете в публикуваното от фалшивия сайт интервю, което съм дала преди смъртта си, ми стана ясно, че това са неща, които никога не мога да кажа и да посъветвам пациентите си. А именно да кажа, че хората трябва да спрат лекарствата и да ползват само с хранителни добавки. Това е престъпление”, категорична е тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече