Шофьор от „Спешна помощ“ обяви гладна стачка

0

Шофьор от Спешна помощ в София започна гладна стачка. Той обясни, че причината е непрекъснатото искане на писмени обяснения по доноси, наказания и лишаване от премии от директора на центъра д-р Георги Гелев. По думите му протестът ще продължи докато се намери решение на проблемите.

В петък е имало среща със здравния министър и Синдикат „Защита“. След нея е започната проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.

„Гладната стачка е продиктувана от много фактори. Най-големият фактор е липсата на диалог между мен, синдикат „Защита“ и ЦСМП -София. Анонимен донос, че бил съм казал еди-какво си и този човек, който е дал този донос даже името му не фигурира. И при опит да разговарям с д-р Гелев му зададох въпрос – защо? Но нямам отговор“, обясни Валери Кузманов от ЦСМП -София, член на синдикат „Защита“.

„На министъра онзи ден му беше смешно, че някой тръгва да стачкува. Няма нарушения на трудовата дисциплина. Наказания се правят по доноси“, каза Красимир Митов – председател на синдикат „Защита“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече