Столична община проверява Васил Терзиев за дялово участие в търговско дружество

0

ОИК – Столична община проверява Васил Терзиев за дялово участие в търговско дружество.

Това стана ясно от решение, публикувано на сайта на общината, след като беше проведено извънредно заседание.

По-рано в петък стана ясно, че срещу градоначалника има сигнал, че не е спасил законовото изискване да ги напусне в 30-дневен срок. Ако това е така, изборът му ще бъде анулиран, и ще има нови кметски избори, гласи законът. Ето какво се казва и в официалното съобщение:

Във връзка с големия медиен интерес, касаещ информация за сигнала подаден на 19.12.2023 г. до ОИК – Столична община за несъвместимост по чл. 41, ал. 1 ЗМСМА на кмета на Столична община Васил Терзиев, ОИК – Столична община информира следното:

„На 22 декември 2023 г., в 13:00 ч., ОИК – Столична община проведе извънредно заседание по повод сигнала, като беше взето протоколно решение от комисията, на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 ИК, вр. с чл. 9, ал. 1 и ал. 2 АПК, да бъдат изискани доказателства и документи от Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел при Агенция по вписвания и от Столичен общински съвет, като след получаване на изисканите документи председателя на комисията ще насрочи ново заседание“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече