НАП продава коли на пияни за 1000 лева

0

„Опел Астра“ и „Фолксваген Голф“ са първите два автомобила, отнети от съда от пияни шофьори, които Националната агенция за приходите обяви на търг, научи „Телеграф“.

Опелът е с първоначална цена 1200 лева

 Опелът е с първоначална цена 1200 лева

Търгът е насрочен за 15 януари, той се организира от Териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Обявите за тайното наддаване са качени в портала за продажби на приходната агенция на 15 декември.

Наддаването за голфа стартира от 1000 лева

Двата автомобила са със свалени регистрационни табели, се уточнява в тях.

Опелът е обявен с първоначална цена 1200 лева. А наддаването за голфа стартира от 1000 лева.

Споразумение

Опелът е 24-годишен – първата му регистрация е от август 1999 г. В момента се намира на наказателен паркинг на община Созопол. Кандидат-купувачите могат да направят оглед на автомобила от 8 до 10 януари. В същия период могат да подадат и своите оферти. За участие в търга трябва да внесат депозит от 240 лева до 10 януари.

Опелът е бил отнет по силата на съдебно споразумение с подсъдимия от началото на септември тази година. От документа става ясно, че собственикът на автомобила е бил хванат да кара с 2,81 промила колата си вечерта на 21 август в село в община Созопол. За извършеното престъпление виновникът е бил осъден условно на лишаване от свобода за 6 месеца с изпитателен срок 3 г. Наложена му е 190 лв. глоба, книжката му е отнета за 12 месеца, а колата е иззета в полза на държавата.

Присъда

Собственикът на голфа пък е бил хванат да кара с 1,41 промила около 2:50 часа на 8 август в близост до игрална зала в родното си село в община Руен, област Бургас. Съдът го е осъдил на 4 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. Провинилият се водач се е разминал с глоба, но не и с отнемане на автомобила си в полза на държавата. Отнета му е и книжката за 10 месеца.

Въпросната кола сега се продава с начална цена 1000 лева. Голфът е 27-годишен, първата му регистрация е от 1996 г. В момента се намира на паркинга на полицията в с. Руен. Както и при опела, кандидат-купувачите могат да направят оглед от 8 до 10 януари и в същия срок да подадат оферти. За да участват в търга с тайно наддаване, трябва да платят 200 лв. депозит.

Още три обяви за продажба на конфискувани автомобили от пияни или дрогирани шофьори публикува и ТД на НАП-Велико Търново. На тезгяха са „Ауди“ А4 от 2004 г., обявено на първоначална цена 3750 лева, „Опел Вектра“ от 1991 г. за 1422 лева и мотоциклет „Сузуки“, за който се искат 1980 лева.

Припомняме, че от началото на август полицията получи право да конфискува автомобили на пияни и дрогирани водачи. До отнемане на превозните средства в полза на държавата се стига само след съдебен акт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече