Георги Георгиев от ГЕРБ: Демонтажът на МОЧА е законен, но има гафове

0

Преместването на Паметника на Съветската армия е законно. Спазени са всички процедури. Никой никога не е указвал на областния управител да реже на парчета фигури от монумента. Имаме два големи гафа – закононарушение и рязането.

Това каза в ефира на Нова нюз общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.

Според него до започването на демонтажа е имало подготвена коалиция между ПП–ДБ и БСП.

„Направена е договорка за ляво управление. Председателят на СОС трябва да има 31 гласа. Ние в предния мандат имахме 27, сега ПП–ДБ имат 23. Трябва им ясно мнозинство, базирано на ценности. Така софиянци ще знаят дясно или ляво ще е управлението.

Пращат ни се покани за срещи, но междувременно Бонев излиза в някое студио, къса си ризата и казва „не искаме подкрепата на ГЕРБ“.

Твърде детинско и несериозно е, също и крайно неуважително да се държат сякаш имат мнозинство. Защо ни канят на срещи тогава? Да кажат с ляв или с десен Общински съвет ще работи Терзиев. Не може избирателите да стават заложник на мечтата на Бонев.

Изтъргувано му е да бъде председател на СОС, но това не стана. В коалицията на ПП–ДБ има брак по сметка, не може да се управлява на инат. Никой от ГЕРБ не е склонен да подпали СОС, за да му бъде председател“, коментира той.

По думите му с ясно мнозинство и разговори трябва да се търси подкрепа. „ПП–ДБ предлагат плаващи мнозинства. Последният път, когато имаше такива в София, се случиха най-големите далавери през икономически лобита за инвестиции. Не получихме разчет на бюджета до днес“, обясни още Георгиев. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече