Адвокатът на Тръмп плаща 148 млн. долара за неверни твърдения

0

Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани беше осъден да плати 148 милиона долара на две жени, ангажирани с президентсите избори в щата Джорджия през 2020 година, заради негови неверни твърдения, че са били замесени във фалшифицирането на вота, предава БНР. 

Съдът постанови, че Джулиани дължи 75 милиона долара за нанесени щети – по 16 милиона долара на всяка от жените за клевета, и по още 20 милиона за преживения стрес. 

Адвокатът на двете – майка и дъщеря, заяви, че по време на трите дни на представяне на доказателствата и даване на показания съдебните заседатели са имали възможността да преживеят частица от неописуемия ужас, през който те са преминали. 

Очакванията бяха самият Джулиани да свидетелства в своя защита на делото, но адвокатът му обяви, че той се отказва от това. 

Пред съда майката разказа как е трябвало да бяга от дома си, след като пред него се събрала група от подръжници на Тръмп, а от ФБР заявили, че животът ѝ е в опасност. Това станало, след като бившият кмет на Ню Йорк разпространил клип в интернет, за който твърдял, че се показва доказателство за фалшифициране на вота. 

Жената обясни още, че нейни приятели и познати се дистанцирали след това и тя започнала да живее в изолация заради страх, че ще бъде разпозната публично. 

Рудолф Джулиани нарече присъдата абсурдна и заяви, че ще я обжалва. Той е обвиняем и по други дела като това срещу президента Доналд Тръмп за фалшифициране на изборите в щата, а бивш негов сътрудник го съди за сексуална злоупотреба.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече