Касапинът Георги застава пред Темида по три обвинения

0

Районна прокуратура – Стара Загора е внесен обвинителен акт срещу Георги Георгиев обвинен за извършени престъпления свързани с насилие, причиняване на множество телесни увреждания и закани са убийство спрямо 18-годишната Дебора. 

Това обяви Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора по време на брифинг, на който присъстват и наблюдаващи прокурори. 

„По време на цялото разследване сме оповестявали всички важни стъпки от събирането на доказателства. Усилията на всички наблюдаващи прокурори даде своя резултат и се стигна до заключителния етап и предаването на лицето на съд“, зави тя. 

По думите й се е провело едно обективно разследване по случая и нищо не е пренебрегнато. 

„Събраха се достатъчно доказателства за предаване на лицето на съд. В 5-месечен срок за разследване се събраха множество доказателства, бяха изготвени тежки и трудни експертизи. Наблюдаващите прокурори ежедневно и упорито работиха по случая“, каза Димитрова и допълни, че вече се влиза в съдебна фаза на производството. 

Тя подчерта, че предстои едно състезателно производство, при което те като обвинители и защитата ще представят доказателства. 

Прокурор Калайджиева уточни, че Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинения. 

„Първото е за това, че на 26 юни в Стара Загора, с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години“, съобщи тя. 

Второто обвинение е за това, че на 26 юни в апартамент Стара Загора Георгиев принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето. 

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април 2023 г. до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление той на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече