Мистериозно изчезна Демби – осъден от мафията и от съда

0

Известният като наркодилър и ВИП свидетел Димитър Вучев – Демби е в пълна неизвестност и някои хора с право се притесняват, че може да му се е случило нещо много лошо. Симпатягата много отдавна си навлече омразата на наркомафията, давайки показания срещу тях. 

Срещу Демби също имаше наркодело, но той е най-вече е известен като ВИП свидетел и предател. Заради записа с бастун (основно доказателство по делото срещу Златомир Иванов), Тишо Боксьора си развали отношенията с хората на Златко Баретата. В затвора той имаше  сериозни проблеми с тях.

Още по време на процеса срещу Златко Баретата, Демби се опитва да се помири с всички страни. Това привидно се получава, но на практика нещата са съвсем различни.

След като Димитър Вучев се явява като свидетел по делото, в дома му са намерени голямо количество наркотици. Адвокатите му са категорични, че те са подхвърлени и вероятно става дума за отмъщение. В кримисредите се твърди, че Демби получавал много заплахи.

Слуховете са, че Демби се крие в Румъния, но никой не може да потвърди тези факти. Истината е, че няма човек, който да може да каже „аз виждах скоро Димитър Вучев“. Разследващите също не го търсят, нито един журналист не може да получи официална информация, дали Демби е сред живите. 

Той е продал къщата си в столичния кв. Симеоново, откъдето е изнесъл цялата си покъщина, и е изчезнал, разбра Lupa.bg.

Демби трябваше да се появи в спецсъда, за да свидетелства срещу спрягания за дясна ръка на Златко Баретата Антон Савов – Тони Мамата. Тъй като не го намерили на адреса, призовкарите описали видяното.

„Къщата е празна и необитаема, в момента се извършва основен ремонт от лице, представящо се за новия собственик. В двора имаше и строителни работници“, разказали издирвачите.

Осъден и от съда, и от мафията

Преди 2 години Софийска градска прокуратура (СГП) постигна наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим спрямо подсъдимия Димитър Вучев. 48 – годишният мъж бе обвинен за държане без надлежно разрешително в съучастие и с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 13933.26 лева; за държане без надлежно разрешително в съучастие и с цел разпространение на прекурсори за производство на наркотични вещества на стойност 1439.20 лева и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.

Подсъдимият следваше да изтърпи общо 6 години „лишаване от свобода“, след като Софийски градски съд (СГС) му наложи общо наказание от 4 години „лишаване от свобода“ за трите престъпления и приведе в изпълнение друго наказание „лишаване от свобода“, наложено на Димитър Вучев по присъда, постановена през 2010 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече