Луна: Лъжа е, че ме съдят за имотна измама, изнудват ме за пари

0

„Това са едни паразитни истории, които се разпространяват на мой гръб от години. Не знам на кого е нужна слава или нещо подобно. Очевидно е някой, който иска да ме клевети и да ми навреди или да ме изнудва за нещо. В този случай конкретно ме изнудват за пари“, това каза за „24 часа“ певицата Луна Йорданова.

Тя бе обвинена в имотна измама, след като наследници на починал възрастен мъж твърдят, че кандидатката за президент на изборите през 2021 г. е придобила с измама техен имот. Апартаментът се намира на ул. „Септемврийско въстание“.

„Хората не са осъзнати. Непрекъснато обвиняват, търсят евтини сензации за 5 лв. Оплакваме се защо България обезлюдява, защо политиците ни лъжат и крадат. А самите хора не виждат себе си, собствените си постъпки и поведението си“, допълни Луна. Според нея у нас отдавна не се толерира, когато си градивен. Вместо това на пиедестал е издигната само деструкцията.

Йорданова настоява, че 10 години е стопанисвала 45-квадратния панелен дом. Адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние и бе категоричен, че Луна не е живяла в него. Призовани са съседи, които да потвърдят думите му.

Връзка между Луна Йорданова и починалия през 2011 г. собственик няма. „Доколкото ми е известно г-жа Йорданова има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че се е грижила за възрастния собственик на апартамента преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. „Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило“, допълни Пламен Тотев, цитиран от БНР.

По думите на адвоката на певицата – Ивайло Тошев, правото на Йорданова на защита е нарушено, защото не е спазен едномесечният срок за уведомяването ѝ и за призоваването на свидетели.

На този етап е подадена е жалба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Следващото заседание е назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече