Пуснаха от ареста дупничанин, търсен от Италия за трафик на мигранти

0

Мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 2000 лв., определи Окръжният съд в Кюстендил на 43 – годишен дупничанин, издирван с Европейска заповед за арест от Италия. Тя е издадена на 19 юни 2023 г. Съдът определи като неоснователно искането на Окръжна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Г. С. от Дупница е обявен за издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура в Торино, за подпомагане на нелегална миграция и подправяне на документи и търговия с тях, за което е осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода, от които трябва да доизтърпи 1 година 10 месеца и 16 дни, както и глоба от 426 000 евро. Издирваното лице е задържано при полицейска проверка на 06.11.2023 г. в Дупница.

Пред съда, Г. С. декларира, че е запознат с присъдата в Италия. След предварителен арест, домашен арест и подписка е освободен при решението на първа инстанция, докато делото се гледа в Апелативен съд. Клиентът ми не се е укривал, иска да подготви семейството си преди екстрадицията и молим за по- лека мярка, пледира адвокат Динева.

Съдът намери, че по отношение на Г. С. не съществува реална опасност да се укрие или извърши престъпление. Той е неосъждан в България, пише в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече