Тече проверка по случая с убития съпруг на съдийка в Нова Загора

0

Окръжна прокуратура-Сливен проверява действията на полицейски служители от РУ на МВР-Нова Загора във връзка с наличието на данни за подпомагане на лице да избегне наказателно преследване. Разследването е свързано с нападението над 23-годишен младеж миналата седмица. Тогава нападателят му го е намушкал няколко пъти в краката, а тази седмица в четвъртък уби пред семейството му 52-годишен мъж от града.

Говорителят на Окръжна прокуратура Сливен прокурор Ваня Белева обяви, че все още не са започнали разпитите на полицаите свързани със случая, защото проверката е разпоредена тази сутрин.

„От тук нататък ще се проверяват всички действия, които са извършили полицейските служители, след като са получили сигнал от 112 за нараненото 23-годишно момче в град Нова Загора.“ Директорът на Районно управление Полиция в Нова Загора старши инспектор Стефан Динков обяви, че не се притеснява от проверката назначена от Окръжна прокуратура.

„Очаквам проверката. Нямам никакви притеснения за нея. Аз самия съм се запознал с действията на служителите и считам, че на момента са взели правилно решение.“

Заради убийството и опита за убийство снощи хората от града излязоха на протест, при който напрежението се вдигна, а сградата бе замеряна с яйца, домати и бутилки с минерална вода. Днес в Нова Загора видимо няма напрежение и все още не се знае дали довечера ще има нов протест.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече