Денков: МС ще гласува оставката на заместник-председателя на ДАНС

0

Министерският съвет ще гласува оставката на заместник-председателя на ДАНС Деньо Денев. Това заяви на брифинг премиерът Николай Денков.

Той посочи, че Денев сам си е подал оставката заради доклада на агенцията, станал причина ЦИК да отмени гласуването с машини на местния вот в неделя.

По думите на Денков докладът е манипулативно направен. Той допълни, че поради тази причина и няма да публикува доклада на ДАНС на страницата на МС.

„ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава само на един доклад на ДАНС, в който наблюдения, които са направени в контролирана среда, са интерпретирани манипулативно. Тези внушения нямат никакви основания“, каза още Денков.

„ЦИК заблуди обществеността, че машините са напуснали машините без тяхна заповед“, допълни той. 

Премиерът е на мнение, че ЦИК имат всички основания да преразгледат вчерашното си решение, а МВР е готово при промяна на решението да достави машините във всички места за гласуване. Той призова Комисията да го направи. 

Според министър председателя това, което се случва сега, след години, може би ще бъде разчетено като „класически пример за активно мероприятие“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече