Тейлър Суифт прибира 4,1 милиарда долара от турнето

0

Турнето „Eras Tour“ на Тейлър Суифт ще донесе $4,1 млрд., което е най-голямата печалба на изпълнител в историята. Питър Кохан, доцент по мениджмънт в колежа Бабсън, е изчислил, че приходите на певицата от това турне се равняват на икономическото производство на 42 държави, взети заедно.

Тя е допринесла за икономиката на страната с това, че феновете са купували пътувания, билети и стоки, за да присъстват на турнето Eras Tour това лято. Изчислено е, че турнето на Тейлър е дало тласък на американската икономика с $5,7 млрд.

Филмът за турнето й също постигна невиждан успех, превърна се в най-касова лента. Премиерата на The Eras Tour се състоя на 12 октомври и в първия си уикенд по кината реализира приходи от 123.5 млн. долара. Предишният рекорд се държеше от Джъстин Бийбър, чийто концертен филм Justin Bieber: Never Say Never реализира общо приходи от 99 млн. долара в световен мащаб.

Филмът на Тейлър Суифт документира турнето на певицата, което започна през март тази година и е планирано да продължи до ноември 2024 г. Кадрите в него са заснети от трите концерта на певицата в Лос Анджелис. Премиерата трябваше да бъде на 13 октомври, но поради големия интерес филмът беше пуснат по кината ден по-рано.

Премиерата на филма на Тейлър Суифт даде тласък на кината в Северна Америка, които са изправени пред много слаб сезон заради стачката на холивудските сценаристи, която забави излизането на дългоочаквани заглавия като втората част на „Дюн“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече