Корнелия се готви за нов вот на недоверие – за националната сигурност

0

В момента изглежда, че вотът на недоверие няма да мине утре, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят правителството, въпреки критиките, които му отправят. Ако това се случи и правителството оцелее, започваме веднага събиране на подписи за вот на недоверие за национална сигурност и отбрана, и го внасяме още следващата седмица. Това заяви Корнелия Нинова след заседанието на извънредния Председателски съвет в парламента.

„За нас има поне два риска от ситуацията в Израел – може би ни очаква гигантска мигрантска вълна, за която не сме подготвени. Могат да поникнат радикални елементи и да станем поле на други опасности. Вторият проблем е продоволствена криза. Повишават се цените на петрола, може да се прекъснат пътищата на доставките заради инфлацията, може да има недостиг на храни“, коментира лидерът на БСП.

По думите ѝ трябва да се направи преглед на държавния резерв на храните.

„Може би в новия бюджет трябва да се предвидят средства за новата извънредна ситуация.  Президентът наруши закона, като не свика КСНС, както е описано в закона и го изисква Конституцията. Това, което направи, беше някаква квазисреща без парламентарно представените партии, защото той не ги харесва. И ние много неща не харесваме, но идваме на работа и изпълняваме закона. Вероятно, за да му отговори, управляващото мнозинство свика също толкова ненормален формат. Какво е това, в което се събрахме днес?“, попита риторично тя.

Според нея и двете страни – президент и управляващи, унищожават последните остатъци от държавността.

„Не мислят за националния интерес, няма нито едно смислено решение. Те си мерят силите – кой да открадне повече пари повече от ПВУ и кой да овладее Службите, но не и да се съберат институциите и да се изработи национално отговорно решение. КСНС е органът, който в криза с две войни трябва да ни събере, и да излезем с единно решение. Тагарев обезкостява отбраната, а Радев иска да се купува още оръжие“, заяви Нинова. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече