66-годишна жена от Русе задигна колбаси за близо 200 лв. от магазин

0

В крайдунавския град кражбите на храна и алкохол зачестяват

Ръст в кражбите от хранителни магазини регистрират не само в Европа, а и у нас, и по-точно в Русе. Профилът на извършителите е различен – пенсионери крадат храна, тийнейджъри – козметика, а зависимите – алкохол.

70 процента от кражбите на хранителни стоки са извършени от магазини на големите вериги. Един от куриозните случаи е отпреди седмица. Тогава 66-годишна жена е била хваната с колбаси в дамската си чанта на стойност 188 лева. По-късно, когато от магазина върнали записите от видеонаблюдението, установили, че същата жена в продължение на 29 дни всяка сутрин в 7 часа е пазарувала от магазина, но безплатно.

Случаите на кражби от магазини в Русе се увеличават, казват от полицията. През тази година сигналите при тях са 104. Присвоява се както храна, така и скъп алкохол, дори и козметика. Причините са различни, но най-често – липсата на пари, казват от МВР. В повечето случаи стоката се връща на магазина, а заради ниската стойност на откраднатото наказанието е глоба.

Когато парите не достигат, русенци казват, че ограничават пазаруването, но и през ум не би им минало да вземат стока, без да платят. Тези, които опитват да излязат от магазина с неплатена стока, си личали по поведението, казват още хората.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече