Вижте как приближени до „Промяната“ фирми получават от Европа 2 млрд. евро

0

Това ли е дълго чаканата „промяна“?! 2 милиарда евро от Европа ще бъдат заграбени от точно определени фирми, свързани с „Продължаваме промяната“!

След като в медийното пространство изплува отказ от териториалните планове за „справедлив“ преход на трите въглищните региона Стара Загора, Перник и Кюстендил, които предстои да се приемат от МС в петък, стана ясно, че парите тихомълком и въпреки протестите в бранша са разпределени само измежду доверена група спонсори на уж борещите се срещу корупцията ПП.

Редом с американските централи стотици милиони евро безвъзмездно ще получат „Смарт Енерджи Груп“ на Кирил и Асен, както и „Металик“ на любимия им баровец Дечо Колев. Собственикът на „Металик“ ще строи 2 завода за почти 200 000 000 евро.

Вторият на стойност 90 000 000 евро ще бъде за производство на зелен водород, т.е. успешната реализация на проекта е под въпрос, тъй като споменатата технология все още не е развита и едва ли българите ще открием топлата вода и ще я доразработим.

Но по-лошото е, че за тази „скромна“ сума ще бъдат открити едва 50 работни места, колосално по-малка цифра на фона на няколко десетки хиляди енергетици и миньори, които ще останат без препитание заради плановете на Асен и Киро да крадат европейски пари и да кърпят тазгодишния бюджет, който е тотална катастрофа.

„Скромните“ 30 милиона евро пък ще получи „Монбат“ на дълго нищените от прокуратурата братя Бобокови. Безумно е, че за да получат тази невероятна сума, скандалните братя ще разкрият едва 35 нови работни места. „Е това ли ще е преходът в БеГе-то?“ биха се запитали някои по-запознати. Отговорът на Асен и Киро е единодушно – „ДА“!

Без коментар остава и фактът, че двете американски централи ще приберат общо около 1 милиард и 150 милиона евро, за да запазят не повече от 20% от работните места в момента. А за останалите какво? За съжаление, под властта на такива безродници „Терминал 2“ изглежда отлично решение!

Очевидно и този път ще видим как огромни средства безвъзмездно финансиране от Европа ще отидат при „нашите“ хора, а всички останали, които са засегнати от „зеления преход“, ще прекратят дейност скоростно, уволнявайки десетки хиляди висококвалифицирани експерти в енергетиката и минното дело, които… ще пият по една студена вода, но може и да грабнат сопите срещу корумпираните некадърници във властта.

За сетилите се навреме да финансират убийствения за България проект „Продължаваме промяната“ ще вали златен дъжд, другите не заслужават да съществуват, разбираме от действията на мъртвороденото правителство, което узурпира властта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече