Антон Хекимян се изцепи: Искам да направя най-доброто за себе си

0

Решението няма как да бъде взето лесно, но съм го взел осъзнато, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля и да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица, имах лична среща с господин Борисов и получих покана да бъда кандидат за кмет на ГЕРБ. Това заяви пред журналисти журналистът Антон Хекимян, който заедно с представители на партията дойде в Общинската избирателна комисия (ОИК) в София на „Московска“ 33, за да внесат нужните документи.

По думите му, той разбрал от лидера на ГЕРБ, че партийните структури са издигнали номинацията му за кмет на столицата. Хекимян е получил уверение, че ще може самостоятелно да взима решенията си, обсъдени са екип и стратегия, с които ще се работи София да изглежда още по-добре.

Антон Хекимян, който преди дни подаде оставка като директор на новините в bTV, заяви, че целият му живот е минал пред камерите и няма какво да крие.

„Целия си път съм извървял пред обектива и като публична личност никога не съм имал какво да крия. Не смятам, че когато стоиш пред камерата, имаш какво да криеш, ти носиш отговорност към хората. Аз съм се съобразявал с всичко, което трябва да запази моето добро име като журналист. От 20 години живея в София, през цялото това време като журналист съм критикувал, осъждали сме действия на Столичната община, търсили сме решения и начини за това проблемите на гражданите да бъдат решени. Имал съм лично отношение и коментар към всеки един казус, който се е случвал. Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен град, по-зелен град и отворен към инвестиции, към младите хора, но преди всичко слагам като акцент образованието. Защото то ще донесе още повече потенциал на града и кадри и ще го развие. Получавайки предложението да бъда кандидат на ГЕРБ си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя, просто от другата страна“, обясни Хекимян.

Той смята, че шансовете му срещу кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев са огромни, но подчерта, че по време на кампанията ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

„Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си, за гражданите и за себе си като гражданин. Първото, което ще направя е да инспектирам всички ремонти, но първо нека да спечелим“, добави кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

В отговор на въпрос дали е подчинявал редакционната политика на телевизията на партийни интереси, Антон Хекимян отговори: „Сигурен съм, че това е основното съмнение, но дори като въпрос е обидно“.

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, и „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА.

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“ на бТВ. Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. „бТВ Медия Груп“ (bTV Media Group) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече