Спипаха шефче в община Несебър със солидна сума, готвел се да купува гласове

0

Задържаният с голяма сума пари заема ръководна позиция в община Несебър. Това обяви на брифинг директорът на ОДМВР-Бургас ст. ком. Емил Павлов. Операцията е проведена вчера от Икономическа полиция под надзора на районната прокуратура по сигнал, „че е получена крупна сума пари, предназначена за купуване на гласове“.

„При последвалите действия е установена и иззета е сумата от 185 хил. евро и 25 хил. лева, за която имаме данни, че е била предназначена за купуване на гласове във връзка с предстоящите местни избори“, посочи ст. ком. Емил Павлов. Парите са намерени в дома на задържания, като са претърсени 4 различни адреса, свързани с него.

„Такава операция е безпрецедентна. Съвместно с прокуратурата успяхме да стигнем до най-високото ниво. Служителят е на ръководна позиция в община Несебър. Този път успяхме да стигнем до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на т.нар. организатори, дилърите на гласове. Още сме в начален етап, като продължава установяването и издирването на други лица, участвали в това. За първи път е намерена такава голяма сума“, подчерта ст. ком. Емил Павлов.

Прокурор Мария Маркова от Районна прокуратура-Бургас обясни, че образуваното досъдебно производство е „за предлагането и даването на имотна облага на определени лица, които да упражнят своето избирателно право за гласуване за определен политически кандидат от политическа партия или коалиция за предстоящите местни избори“.

От думите на прокурор Маркова стана ясно, че засега „няма данни за коя политическа партия или за кой определен кандидат“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече