Отвориха магистралата Атина – Солун, но само за леки коли

0

Отвориха за движение националната магистрала Атина-Солун само за леки коли. Товарните камиони минават по обходен маршрут. Здравните власти предупреждават жителите и гостите на област Тесалия да пият само минерална вода.

Пътната  полиция съобщава, че е възстановено движението по централната магистрала Солун – Атина, която беше затворена поради наводненията. Движението се извършва в лявото платно в двете посоки, но само за автомобили с тегло до 3,5 тона. Тежкотоварните автомобили се движат по обходен маршрут през област Арта.

Властите съобщават, че допълнително ще информират транспортните фирми за движението на камиони. Извършва се почистване и проверка на пътя.

Увеличава се броят на хората със симтоми от заразни болести в наводнените райони. Властите раздават предпазни дрехи и предупреждават да не се влиза във ферми с удавени животни. Ветеринарни екипи и специализирани военни части извършват почистването от животните.

Водата в цялата област Тесалия е замърсена. Има предупреждение да се пие и използва за битови нужди само минерална вода.

Над 10 хиляди гръцки граждани са подали молби за помощ и обещетения. От правителството увериха,че „всички пострадали ще получат планираната помощ“.  Гърция подписа договор с френска компания за изпълнение на проекти за проучване и прогнози при риск от природни бедствия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече