Тагарев: Разглеждаме ученията на Русия в Черно море като провокация

0

Русия е удължила до края на месеца морското си учение в акватория, която включва и българската икономическа зона в Черно море. Това обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, според когото става дума за провокационни действия към България: 

„Допускаме, че Русия вече два месеца блокира голяма част от нашата изключителна икономическа зона, в момента са обявили, че до края на месеца ще продължат да провеждат учения в нашата икономическа зона, което ние разглеждаме категорично като провокационни действия спрямо България, спрямо нашата сигурност и икономически интереси.

Ние обсъждаме широк спектър от възможни действия в отговор на тази провокация на Руската федерация  –  самостоятелно и най-вече с нашите съюзници“, каза Тодор Тагарев.

Министърът на отбраната коментира още, че трябва да има анализ преди да бъде решено дали цивилното и военното разузнаване да бъдат слети, каквито законодателни инициативи има. 

„Интересна идея, през годините са обсъждани много и най-различни идеи, има и много модели в света. Това, което е необходимо, за да бъде взето съответното решение, е да се направи анализ каква би била ефективността и разходите при един или друг вариант.

Фактът, че в страната „Х“ има такъв модел не е достатъчно основание, за да възприемем точно този модел“, коментира Тодор Тагарев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече