Стотици протестират в Атина с искане да бъдат открити изчезналите в наводнените райони

0

Стотици гърци протестират пред парламента в Атина. Исканията им са да бъдат открити хората, които са в неизвестност в наводнените райони. Протестиращите настояват и за справедливост за жертвите. Към демонстрацията се присъединиха и депутати от опозицията. 

Стотици роднини на хората в неизвестност в наводнената област Месения са пред парламента в Атина. Те поставиха голям плакат, а който пише „Наводнихте низината, нашият гняв ще ви потопи“. Скандират с искане незабавно с всички средства да се намерят хората, които се издирват и да им бъде оказана помощ.

„Животът на нашите близки има значение“, казаха протестиращите. В декларация към медиите те обвиняват цялото политическо ръководство от премиера и правителството до представителите на местната власт- областни управители и кметове, че не са приложили програмата за превантивни мерки срещу природни бедствия, което е довело до жертви.

Искат сто процента обезщетения за всички пострадали от наводненията.

Сред протестиращите са много хора от наводнените Волос, Кардица и Лариса. Към тях се присъединиха и депутати от опозицията.

Няма реакция за протеста от страна на властите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече