Образувано е досъдебно производство за бедствието по Южното Черноморие

0

Животът си са загубили двама мъже и две жени. Това обяви по време на брифинг директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов след наводненията в Царево, предаде БТВ.

Четиримата са с установена самоличност. Няма други хора, обявени за издирване или в неизвестност. Поради това се прекратяват издирванията. Служителите на реда ще помагат на хора в безпомощно състояние. Над 2 000 автомобила са успели да напуснат района, уточни той.

Обстановката се нормализира. Минаваме на втори етап – почистване на пътищата и оценка на щетите, каза още старши комисар Емил Павлов.

Има образувано досъдебно производство, започнато от разследващи полицаи. Окръжната прокуратура го е възложила на следователи от Бургас. Разследването ще установи какви са причините за това бедствие, подчерта директорът от ОДМВР-Бургас.

„Вчера системата за оповестяване беше пускана два пъти. Колегите спираха автомобилите, за да не заседнат. Няма сигнали за бедстващи, които имат нужда от евакуация, към момента. Има сигнали за отводняване. Намалява се нивото на единия язовир“, добави директорът на РДБЗН-Бургас комисар Николай Николаев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече