Прибрал ли се е Васил Божков доброволно у нас, или е бил екстрадиран?

0

Родните служби ще изясняват дали Васил Божков е бил екстрадиран от ОАЕ или не, научи БНР от източници, близки до случая.

Подобна информация е била подадена от властите в арабската държава, но това е станало дни след прибирането на бизнесмена у нас.

Към момента няма категорични данни, които да потвърждават или отхвърлят това твърдение.

Източници на БНР обясниха, че всичко около статута на Васил Божков в момента на неговото прибиране у нас предстои да бъде проверено и изяснено в детайли.

Припомняме ви, че първоначално бизнесменът създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна.

В деня, когато с пост във социалните мрежи бизнесменът написа, че се връща, един от адвокатите му – Георги Гатев, обяви, че клиентът му отдавна е взел решението да се прибере в България, но е имал пречки за това от месец май, „които го възпрепятстваха да си пристигне по-бързо“.

Само преди три дни Софийският градски съд остави Васил Божков в ареста по обвинението за укриване на такси, дължими на държавата от хазартния му бизнес.

След близо двучасово заседание магистратите решиха, че има опасност обвиняемият да се укрие и го оставиха зад решетките.

Пред журналисти адвокат на Божков Георги Гатев потвърди тезата си, че има хора у нас, които държат да е или извън страната, или в ареста.

На излизане от съдебната зала на въпрос за контактите си с Евгений Пригожин, които бяха посочени като част от мотивите за искането за задържане под стража, Божков каза: „Глупости. Задавате ми тъпи въпроси“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече