МВнР проверило в Дубай за Петър Петров – Еврото: Нямат информация за такова лице!

0

Министерството на външните работи съобщи, че е пратило запитване до Дубай за българския гражданин Петър Петров, откъде обаче са отвърнали, че след направена справка в полицията нямали информация там да се намира това лице.

„Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства. МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни“, допълват ведомството.

Само преди ден вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че на този етап не може да се потвърди разпространена в медиите информация за настъпила смърт на бившия шеф на столичното следствие Петър Петров, по известен като Пепи Еврото, в Обединените арабски емирства.

„На няколко пъти получаваме такава информация! От „Интерпол“ все още нямаме, но през Консулска служба, до момента, тази информация не се потвърждава. Ако не всеки ден, през ден получаваме информация, свързана с казуса. До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе в медиите“.

Срещу Петров има издадена европейска заповед за арест. Обявен е за международно издирване през Шенгенската информационна система.

Той е с повдигнати обвинения по делото „Осемте джуджета“, а преди това бе разследван и за изнудване и незаконни записи. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече