Задават се нови горещини!

0

В седмицата на максимума на метеорния поток Персеиди, ни очаква и трайно повишение на температурите, съобщават от Метео Балканс.

Около средата на новата седмица, времето над страната ще се определя от серия от атмосферни смущения. Според глобалните модели GFS и EC към днешна дата (12.08.), очакваме над Адриатическо море да се образува висок циклон поддържащ нестабилната атмосфера над Западните и Южни Балкани.

Във вторник и сряда бурите ще са потенциално опасни, защото вероятността от екстремни явления е много висока. Според последните изчисления на моделите условията за възможни суперклетки и възможна едра градушка – е много висок! Най-висок риск от екстремни процеси се очакват на територията на Сърбия, Западна и Централна България и Южна Румъния.

Нека да не забравяме и предстоящите високи температури обгърнали нашата страна. Съветваме да избягвате дългия престой на слънце, защото топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето. През следващите часове се повишава и индекса от пожароопасност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече