Пореден протест на близки на загинали в катастрофи

0

Пред Народното събрание близки на загинали в катастрофи се събраха на пореден национален протест с настояване за по-строги наказания за виновните.

Впоследствие протестът се насочи към Орлов мост, за да затвори възловото софийско кръстовище.

Ремонтът на жълтите павета не попречи на протестиращите, които макар и в неделен ден искат да напомнят на депутатите, прекратили лятната си ваканция, че работата им е недовършена.

Приетите промени в Наказателния кодекс не са достатъчни. Криминализира се само вторият отказ за тест за алкохол и наркотици, а трябва да се наказва още първият.

„Първо, експертизите да бъдат в ясен, точен и конкретен срок. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в рамките на четири години. Второто искане, това е терминът „убийство по непредпазливост“ да бъде променен с „пътно убийство“. Трето, което искаме, това е при причинена смърт при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и четвърто и не на последно място: при причинена смърт веднага, на лицето, което е причинило смъртта, да му бъде отнета шофьорската книжка“, каза Таня Мегданова, майка на загинал младеж от Гоце Делчев.

Смъртта на пътя трябва да се води убийство, а не престъпление по непредпазливост, каза и Ясен Бозуков, баща на Дани, загинал през март идентично на случая със смъртта на журналиста Милен Цветков. Родителите са убедени, че в много от случаите, при по-леките наказания има корупция, а целта им днес е да предупреждават и предпазят всички деца на България. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече