Погребаха Димитър, чието тяло беше открито край Цалапица, протестите продължават

0

Роднини, приятели и много жители на Самболийски и Цалапица се простиха с 24-годишния Димитър Малинов, който беше погребан днес.

Младежът беше убит, а тялото му – открито седмица по-късно, заровено в покрайнините на Цалапица. Обвиненият за престъплението Рангел Бизюрев, който успя да избяга, се издирва с европейска заповед за задържане.

Междувременно протестите на хората от Цалапица продължават. Те настояват всички виновни за убийството да получат справедливи наказания.

Хората са недоволни от дългото бездействие на полицията по случая, довело, според тях, до пропуски в разследването. Така Рангел Бизюрев е потеглил необезпокояван за Германия, а сочените като негови помагачи – 19 годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови – са получили обвинения само за укривателство.

Протестиращите продължават да настояват началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев да бъде уволнен и въобще да не е в системата на МВР. Вътрешният министър Калин Стоянов разпореди дисциплинарно производство срещу него и временно го отстрани от длъжност до приключване на проверката.

Освободен беше и директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, който беше преназначен на друга длъжност в системата на МВР.

Протестът е насрочен в 19 часа тази вечер в Цалапица

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече