Десетки на протест в София, искат демонтаж и преместване на Паметника на Съветската армия

0

Няколко десетки души се събраха в центъра на София на протест с искане за демонтиране и преместване на Паметика на Съветската армия. Правителството вече промени статута му, с което Столичната община вече ще има право да да се разпорежда с паметника и терена около него.

Протестът беше организиран от гражданско сдружение БОЕЦ, които се срещнаха с областния управител на София Вяра Тодева и общински съветници. На срещата са обсъждани следващите стъпки по демонтажа на паметника на Съветската армия в София, каза председателят на БОЕЦ Георги Георгиев.

„По темата за демонтажа на МОЧА бяхме информирани, че областният управител изпратил след решението на Министерски съвет от сряда е изпратил две писма – едното е до Националната галерия за тяхната възможност да приемат демонтираните детайли, и второто писмо е до Столична община да им предоставят готовите вече през годините изготвени проекти и документи за обследване и демонтаж. Поеха и ангажимент да публикуват всяка седмица информация за действията на областната управа за демонтажа“, обясни Георгиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече