Турция смята да върне 1 млн. нелегални мигранти по домовете им

0

„Турция е върнала досега 600 000 нелегални мигранти там, откъдето са дошли. Предвиждаме тази цифра да достигне 1 млн. души. Това прави около 240 хиляди семейства. В същото време ще продължим да търсим трайно решение на мигрантския проблем, прилагайки реални политики. Нито ще отстъпим от сигурността си, нито ще притесняваме нашите граждани. Ще разрешим този въпрос в съответствие с нашата култура, вяра, съпричастност и чувство за справедливост. Както направихме това за нашите иракски братя през 1990-те години”. Това заяви вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч пред випускниците на полицейската академия в Анкара, съобщи БТА.

По думите му полицията е затегнала силно контрола в големите метрополии срещу нелегалните мигранти. Властите екстрадират мигрантите, които са замесени в престъпления, в нарушение на обществения ред и спокойствието на гражданите. През първата половина на тази година са били заловени 36 хиляди мигранти, замесени в различни правонарушения. От тях 16 хиляди били върнати обратно.

“Продължава строителството на около 500 хиляди жилища за настаняване на сирийските мигранти в областите, в които ще бъдат осигурени сигурност и стабилност за техния живот. В рамките на проекта за изграждане на жилища, създадохме възможности за подслоняване на 90 хиляди семейства. Продължава работата по проекта за постоянно жилищно строителство, който реализираме с финансовата подкрепа на Катар”, посочи Ердоган.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече