J. Pank представя най-новите си творби

0

Галерия „Аросита“ представя самостоятелната изложба на един култов, разпознаваем с идеите и насоките си на работа художник, известен като J. Pank, това е артистичното име на Йордан Панков. Названието на експозицията е JUST a NICE DAY („Просто хубав ден“), като са включени най-нови негови творби, от два цикъла „Просто хубав ден“ и „Инфанта Мария Тереза по Веласкес“. Това са произведения, правени през последната година и непоказвани в голямата си част.


J. Pank не изневерява на философията си да интерпретира световни шедьоври, да работи със сюжети от изчезнали или откраднати образци от световното изкуство, да изследва връзката между изкуството и ролята на времето, която то играе, да променя своя визуален език. Изложбата му в галерия „Аросита“ ни дава такъв един нов, „Просто хубав ден“, който трябва да ни дава оптимизъм и преклонение пред значимите неща в изкуството.


В звуковия файл чуйте разказа на J. Pank за тези два нови цикъла, с мнението ни, че се е получила визуалната свежест на неговите образи в това пространство.

  • Разговор на Юлия Петрова с J. Pank в “Артефир“

Изложбата може да бъде разгледана до 30 юли 2023 г.

Снимки: Антонио Георгиев-Хаджихристов, галерия „Аросита“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече