Йотова брани Радев: Отклоняват вниманието от дадените обещания

0

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова правителството да бъде искрено с българите и да оповести какви ангажименти е поело на срещите при закрити врата с украинския президент Володимир Зеленски. Във великотърновското село Балван Йотова нарече критиките към президента Румен Радев след посещението на Зеленски „огън, чиято цел е да отнеме вниманието на българската общественост от дадените обещания“.

Според вицепрезидента Йотова няма яснота какви обещания е поело българското правителство към украинския президент и това е притеснително, както и разнопосочното говорене на военния министър и на премиера: 

„Диаметрално различното мнение и позиция на министър-председателя и на министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост. И нашият въпрос е какво е това. Вчера министър-председателят бе в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, да смени собствената си позиция поне два пъти през деня, което оставя в мен съмнението, че има нещо скрито“. 

Илияна Йотова прогнозира, че за предложението на партия „Възраждане“ за референдум за отлагане въвеждането на еврото у нас най-вероятно ще има нов опит да влезе в пленарна зала за гласуване от депутатите.  

Като тревожна определи вицепрезидентът оставката на правителството на Марк Рюте в Нидерландия: 

„Падането на правителството на господин Рюте може да отложи и решението на Нидерландия и отварянето на „зелена светлина“ за членството ни в Шенген“. 

Като предстояща „ябълка на раздора“ в управляващата коалиция определи вицепрезидентът Йотова предстоящото гласуване на новия управител на БНБ. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече