Иван Димитров се е извинил за чегъртането по Колизеума

0

Британското издание MailOnline съобщи, че живеещият в Бристол фитнес инструктор Иван Димитров се е извинил на италианската полиция за безразсъдния си акт на вандализъм с изчегъртването на неговото име на стената на 2000-годишния Колизеум в Рим. 

MailOnline пише, че в интервю за изданието майор Роберто Мартина е заявил, че негови колеги са разговаряли с Иван Димитров и той е поднесъл най-искрено извинение и съжаление за случилото се. 

„Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон в хотел, в който е отсядал, и му оставихме съобщение да ни върне обаждането. Той естествено бе разтревожен за правните последици и всичко му бе разяснено, включително, че може да получи затвор от две до пет години и глоба до 15 000 евро“, думи на Роберто Мартина. 

Майорът е казал още, че Иван Димитров е бил информиран, че на адреса му в Бристол е изпратен доклад и ще последва процес, който ще започне вероятно в началото на следващата година. 

Българинът ще има възможност да се извини лично в съда. Той не е бил питан защо е извършил вандалския акт. 

Потвърдено бе, че приятелката му Хейли Брейси не е част от разследването. 

MailOnline пише, че в петък полицията е установила, че Иван и Хейли са в България. Преди няколко дни видео, заснето от американски турист, обиколи света, наблюдявано от милиони, на което се вижда как Иван чегърта с ключове „Ivan and Hayley 23“ на тухлената зидария на Колизеума. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече